Utskjutbar roterande magnetisk separator (MSVR)

Utskjutbar roterande magnetisk separatorRoterande magnetisk separator består av utskjutbara magnetiska rör, som finns i en skåpkonstruktion som avslutas med flänsar. Komponenten med de magnetiska rören är placerad på en axel som drivs av en elektromotor (400 V). Under loppet av separeringen roterar de magnetiska rören alltså kontinuerligt vilket minskar risken för att magneternas täckningsrör slips igenom och samtidigt minskas risken för tilltäppning av separatorn med material med sämre bulkegenskaper. Anordningen har ytbehandlats med sandblästring (kan också levereras i polerat utförande).

Magnetisk separator är avslutad med kvadratiska flänsar. Vi kan dock uppfylla dina krav på ingående/utgående dimensioner och olika sätt att avsluta separatorn.

Vi tillmötesgår varje kund i största möjliga mån. Vi tillverkar skräddarsydda lösningar enligt dina behov. KONTAKTA OSS OM ETT ERBJUDANDE AV SEPARATOR

Denna produkt är utvecklad och tillverkad av vårt företag. Installation och service utförs av våra professionellt utbildade tekniker.

Fördelar med separatorn

  1. Mycket hög separeringseffektivitet.
  2. Den är tillverkad av rostfritt stål 1.4301.
  3. Roterande rör drivs av en elektromotor.
  4. Minskad risk för att rören slipas igenom av slipande material.
  5. Möjlighet att ändra på de magnetiska rörens hastighet.

Vilka material den kan sortera

  • Bulkblandingar och mindre genomträngliga blandningar
  • Material med tendens att valva sig
  • Slipande material

Konstruktion av roterande separator

Magneter är placerade i en hylsa av rostfritt stål, på så sätt skyddas de mot skador och rengöringen är mycket enkel, snabb och bekväm. Magnetiska rör är placerade på en roterande axel som drivs av en elektromotor. Det går att ändra på de roterande rörens hastighet enligt typen av mängden av det separerade materialet.

Rotující magnetické trubice

Magnetisk separator är utrustad med mycket starka NdFeB-neodymmagneter med magnetisk induktion 10 400 G (på begäran kan magneter med magnetisk induktion över 14 000 G användas!). Diametern på det magnetiska utskjutbara röret 30 mm, tjockleken på rörets vägg 0,7 mm. Hela anordningen är tillverkad av rostfritt stål 1.4301.

Rengöring av den magnetiska separatorn

Borttagning av uppfångade metallföroreningar är mycket enkelt. Lossa spännen, dra ut de magnetiska rören från separatorns kropp. Tippa luckan och fixera den i detta läge med säkerhetstappen. Placera uppsamlingskärlet på de magnetiska rören. Avsluta med att ta bort rören tillsammans med uppsamlingskärlet från de magnetiska rören. Uppfångade metaller faller in i uppsamlingskärlet och den magnetiska separatorn är rengjord.