LyftmagneterLyftmagneter tjänar till hantering av platt och runt material, t.ex. i verkstäder, lager av metallvaror, i samband med hantering av saxar, pressar, bränn- och metallbearbetningsmaskiner, samt i samband med utbyte av former för sprutgjutningsmaskine.

Genom att använda mycket starka NdFeB-neodymmagneter når vi stor kraft samt behåller små dimensioner av lyftmagneterna.

Fördelar med lyftmagneterna

  • Lyftmagnetermagneten kan du enkelt ”sätta på och stänga av” med en spak på sidan
  • magnetisk kraft är inte tidsbegränsad
  • magnetens bärkraft 100 - 2000 kg
  • oberoende av el
  • minimikrav avseende underhåll

Vi säljer endast certifierade magneter

Certifikát SZÚVåra lyftmagneter har testats av Maskintekniska testinstitutet i Brno (Strojírenský zkušební ústav v Brně). Vi testar varje enskild magnet individuellt innan den säljs och levererar den med certifikat som anger bärkraft. Varje lyftmagnet uppfyller krav enligt Europaparlamentets och Rådets direktiv 2006/42/EG.

Vi erbjuder operativa leveranstider

Leveranstiden för samtliga typer av lyftmagneter är två dagar från att vi får en bindande beställning, på begäran levereras magneter även med bärkraft 5.000 kg.

Online försäljning av magneter

Välj från utbudet av magneter i vår e-butik

KÖP LYFTMAGNETER

Filer för nedladdning

Testning av lyftmagneter

Testovací zařízení Vi gör besiktning av alla typer och märken av permanenta lyftmagneter. Besiktningen av lyftmagneten består av kontroll av samtliga komponenternas hållfasthet och deras slitage (särskild vikt läggs vid kontroll av nedre kontaktyta). Den viktigaste delen av besiktningen består av mätning av magnetens rivstyrka på en testapparat (den styrka vid vilken magneten rivs från den burna lasten).

För att säkra arbetssäkerhet krävs det att lyftmagnetens bärkraft är tredubbelt så stor (alltså att magneten med bärkraft 300 kg klarar prov med 900 kg). Självklart utfärdar vi ett protokoll från provet efter att provet gjorts.

För samtliga typer och märken av lyftmagneter rekommenderar vi att kontrollbesiktningar görs 1 gång om året.

Regelbundna besiktningar och prövningar av lyftanordningar (där även lyftmagneter ingår) är dock viktiga även för att förebygga risken för personskador. Vi kan även utföra eventuella reparationer av lyftmagneter.

Vill du testa dina magneter?

Kontakta oss. Vi strävar att tillmötesgå varje kunds önskemål.

BOKA TESTNING